Vorig seizoen beleefden we een topseizoen met onze U19 ploeg door Vlaams kampioen te worden waardoor we mochten aantreden op het Belgisch kampioenschap. Dit jaar hadden we weer een zeer sterke ploeg, dus droomden we ervan om weer naar het Belgisch kampioenschap te mogen gaan. Deze droom was zeer ambitieus want de tegenstanders waren zeer sterk, en dat beseften we maar al te goed.

Onze eerste hindernis op het pad naar onze grote droom, was het winnen van de Oost-Vlaamse beker tegen Caruur Volley Gent. Het werd een spannende wedstrijd die we uiteindelijk met 3-0 zouden winnen en de eerste prijs van het seizoen was binnen.

 

Dankzij deze overwinning mochten we aantreden op het Vlaams kampioenschap in de reeks van de bekerwinnaars. Onze grootste tegenstander was Knack Volley Roeselare. We hadden eerder in het seizoen al eens kunnen winnen van Roeselare, maar we hadden ook al eens verloren, de kansen waren dus gelijk verdeeld. Het werd dan ook een spectaculaire wedstrijd met mooie punten langs beide kanten. In de eerste set was Roeselare de betere ploeg waardoor zij de eerste set ook konden winnen en heel even leek onze Belgische droom heel ver weg. Maar in set 2 namen wij de bovenhand en konden we de stand terug gelijkzetten, 1-1. In de derde en beslissende set deden we als ploeg alles wat we moesten doen; we stopten de aanvallen van Roeselare en konden zelf onze kansen afmaken waardoor we de set en match konden winnen.

Verder moesten we op de Vlaamse eindrondes ook nog onze wedstrijden tegen Machelen, Noorderkempen en Hasselt zien te winnen, dit ging net iets vlotter dan de match tegen Roeselare. Drie keer 2-0 en de poulewinst was binnen.

De volgende en laatste stap richting het Belgisch kampioenschap was de Supercup tegen Mendo Booischot. Als we deze wedstrijd wonnen, mochten we onszelf Vlaams kampioen noemen en kregen we een Golden Ticket voor het Belgisch kampioenschap. Maar net zoals tegen Roeselare, begonnen wij niet goed aan de match waardoor Booischot de eerste set kon winnen. Maar wij gaven ons als team niet snel gewonnen en knokten terug in set 2. Met goede opslagdruk en enkele mooie rallies konden we de set winnen. Maar Booischot begon zeer sterk aan de derde set waardoor we al rap op een achterstand aankeken. Tot 9-12 voor Mendo Booischot zag het er heel slecht uit voor ons. Maar wij vonden onze tweede adem en konden terug gelijkkomen, we gingen op en over Booischot en kregen zelf de eerste matchbal. Dat laatste punt verzilveren lukte pas bij de 6e matchbal en na 2 matchballen voor Booischot, wij hadden nog de meeste energie over waardoor we de overwinning over de streep konden trekken. Het ticket voor het Belgisch kampioenschap was binnen!

We mochten dus naar het Belgisch kampioenschap op 28 mei te Stekene. Hier zouden we het opnemen tegen Leuven, Waremme en Namur, drie sterke ploegen die net als ons Belgisch kampioen wilden worden. Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Volley Haasorde Leuven, de andere Vlaamse ploeg. Om onze droom te kunnen waarmaken moesten we van in het begin ons hoogste niveau halen, maar dat lukte ons niet. Wij startten heel slecht aan de wedstrijd en kregen de hoge opslagdruk van Leuven maar niet onder controle, ook onze aanval werd telkens afgestopt door het sterke blok van Leuven, zij speelden dan ook een heel sterke wedstijd. Al snel stond de 0-1 stand op het bord. In set 2 probeerden we ons te herpakken en eerst lukte dit ook. We kwamen beter in de wedstrijd en konden zelf ook enkele punten scoren. Maar desondanks bleven we zelf te veel fouten maken waardoor Leuven weer kon uitlopen. Leuven was die dag de betere ploeg waardoor ze de wedstrijd ook zouden winnen met duidelijke cijfers, 0-2.

Ondanks deze nederlaag bleven we positief en gingen met vol goede moed naar onze tweede wedstrijd tegen Volley Waremme. De tegenstander begon opnieuw heel sterk aan de wedstijd waardoor wij niet ons eigen spel konden spelen. Waremme kon telkens uitpakken met goede opslagen waardoor onze receptielijn het moeilijk kreeg, met setwinst voor Waremme als gevolg. Ook in set 2 konden we geen vuist maken tegen een sterkere tegenstander. We moesten dus ons meerdere herkennen en opnieuw een 0-2 nederlaag slikken. Waremme zou vervolgens ook hun 2 andere wedstrijden winnen zonder in de problemen te komen. Zij zijn dan ook verdiend Belgisch kampioen.

Wij hadden ook nog een derde wedstrijd tegoed tegen Volley Namur. We wilden onze dag, en ook ons lange seizoen mooi afsluiten met een laatste overwinning. Ook Namur was een pittige tegenstander die het ons aardig lastig zou maken. In set 1 moesten we nog alles uit de kast halen om de overwinning binnen te slepen. In de tweede set ging het net iets vlotter. Het werd al snel duidelijk dat beide ploegen vermoeid waren door de lange dag volleybal. Wij konden het best met deze vermoeidheid om waardoor we de tweede set eenvoudig konden winnen. Met deze 2-0 overwinning was het brons binnen en konden we de dag en het hele seizoen op een mooie manier afsluiten.

We hebben met deze groep een zeer sterk seizoen gespeeld en enkele mooie dingen bereikt met als hoogtepunt de Vlaamse beker waardoor we voor het tweede jaar op rij mochten deelnemen aan het Belgisch kampioenschap. We hebben mooie jaren meegemaakt en ons avontuur op een geweldige manier kunnen afsluiten. Ik wil iedereen ook nog eens persoonlijk bedanken voor alle fantastische momenten die we samen hebben meegemaakt. We willen natuurlijk ook nog eens onze trouwe supporters en ons ouders in de bloemetjes zetten om er altijd bij te zijn en ons overal naartoe te voeren, ook al was dat aan de andere kant van het land. Bedankt allemaal!

Moris, trotse kapitein